Bedste bøger om teknisk analyse

Der findes en bred vifte af bøger der dækker emner som teknisk analyse, chart patterns, markedspsykologi og endda udvikling af trading systemer. Fælles for mange af disse er, at de er blevet forældet og irrelevante. Dog findes der et par tidsløse klassiker, når det kommer til kunsten ved trading.

I denne artikel, kommer jeg med mine bud på bøger indenfor teknisk analyse, som kan give dyb indsigt i området og gøre dig til en bedre trader/investor.

Listen over bøger til teknisk analyse

Hvis ikke du gider at læse hele artiklen igennem, og få et lille indblik i de forskellige bøger, er her et overblik over de valgte bøger:

  • Technical Analysis Using Multipe Timeframes af Brian Shannon
  • Technical Analysis Explained af Marting Pring
  • Technical Analysis of the Financial Markets af John Murphy
  • How to Make Money in Stocks af William O’Neil
  • Japanese Candlestick Charting Techniques af Steve Nison
  • Encyclopedia of Chart Patterns af Thomas Bulkowski
  • Technical Analysis Using Multipe Timeframes af Brian Shannon
  • Getting Started in Technical Analysis af Jack Schwager

Technical Analysis Using Multiple Timeframes af Brian Shannon

Denne bog henvender sig til mange af de såkaldte tekniske tradere, da den passer til alle strategier indenfor genren. Bogen belyser værdien ved at benytte teknisk analyse på kryds og tværs af forskellige tidsrammer, for at identificerer handelsmuligheder med høj sandsynlighed for succes. Bogen kommer også omkring short positioner, candlesticks, stop-loss ordre placeringer, hvordan man identificerer target for handler og andre relevante emner.

Technical Analysis Explained af Martin Pring

Denne bog om teknisk analyse er af mange set som biblen. Dette skyldes den store mængde information om kernen i konceptet. Derudover indeholder bogen også vigtige pointer omkring psykologi indenfor trading, og diverse markedsmekanismer. Dette hjælper tradere med at forstå, hvorfor teknisk analyse virker og ikke blot hvordan. Bogen er nem at forstå og god til at tage hul på emnet.

Technical Analysis of the Financial Markets af John Murphy

Denne bog er idéel til den nye trader, der ønsker at udvide sin viden indenfor teknisk analyse. Bogen indeholder dyb indsigt i teknisk analyse og er fyldt med glimrende eksempler på praktisk brug af disse analyser. Forfatteren bag er John Murphy der har masser af markedserfaring og er tidligere analyst for CNBC.

Med disse tre bøger er rigelig med læsning, og efter de er læst kan man prøve at implementere nogle af de forskellige tekniske indikatorer. Tekniske analyse virker lige så vel til forex som til aktier, så det er bare med at komme i gang og prøve sig frem. Vi anbefaler altid paper-trading, når man skal implementere eller prøve nye ting.