Parabolic SAR

Parabolic SAR (stop and reverse) er en teknisk indikator, som kan hjælpe med at identificere, hvornår en trend stopper. Med denne information kan en trader lave handler, med bedre forståelse for tidspunkt til luk eller åbning af position.

Nøglefakta om Parabolic SAR

  • Indikatoreren, udviklet af J. Welles Wilder Jr., er brugt af tradere til at afgøre trend retninger og potentielle reversals i priser.
  • Den tekniske indikator vises på en graf som en række prikker, enten over eller under prisen, alt efter hvilken trend der præger aktivet.
parabolic sar downtrend example
Parabolic SAR

En teknisk indikator

Parabolic SAR er en teknisk indikator der er brugt til at afgøre, hvilken retning prisen bevæger sig i. Den er ligeså brugt til at afgøre hvornår retningen af prisen ændrer sig. Derfor er den også kendt under navnet “stop and reversal system”.

På en graf fremgår Parabolic SAR som en serie af prikker placere efter hinanden, enten over eller under den aktuelle pris. Prikker under den aktuelle pris, betragter retningen som bullish (up-trend). Omvendt betragtes en række prikker over aktuelle pris som bearish (down-trend). Når prikkerne går fra over/under til det modsatte, kan det indikere en ændring i trenden.

SAR stop and reversal

På dennne graf, kan man se hvordan man opfanger trends og profitere på disse. Man skal dog være opmærksom da en Parabolic SAR kan give mange falske signaler i et marked der går sidelæns.

Hvad kan indkatoreren bruges til?

Indikatoreren kan bruges til at spotte trends, og lave handler ud fra dette. Den er god til dette, men kan også give mange falske signaler i et sidelæns marked, derfor bør man være selektiv i sine handler ud fra denne indikator. Eventuelt kun vælge at handle, hvis der er tale om en dominerende trend, her kan en moving average være behjælpelig.