Fire tips til at blive en bedre daytrader

Sponsoreret indhold

Det er i dag nemmere end nogensinde før at blive daytrader. Det skyldes især, at alle og enhver (med få undtagelser) kan åbne en konto hos eToro, Nordnet eller nogle af de mange andre handelsplatforme. Fra disse kan man nemt købe og sælge aktier direkte fra sin telefon, tablet eller computer.

Men bare fordi det er nemt at blive daytrader, er det ikke også nemt at tjene penge på sine daglige handler. Det er faktisk nærmest det modsatte – det kræver tid og vilje, hvis man vil blive dygtig til faget. Og selv de bedste taber regelmæssigt penge på deres handler. Derfor kan du med fordel læse denne guide i daytrading eller nedenstående fire tips til at blive en bedre daytrader.

#1 – Sæt dig ind i typer af produkter og instrumenter

Når man er daytrader, er det ikke nok at vide, hvad en aktie er. Man bør også sætte sig ind i andre typer af produkter og instrumenter, som man kan handle med. Det kan eksempelvis være aktieoptioner, CFD’er, ETF’er, gearede kontrakter og så videre.

Du behøver ikke at handle med dem alle, men at have et kendskab til disse giver også en bedre forståelse for daytrading generelt.

#2 – Bliv klogere på tekniske analyser og indikatorer

For at blive en bedre daytrader er det vigtigt at have en idé om eventuelle mønstre i kursbevægelser. Det er det, der bliver kaldt for tekniske analyser og indikatorer. I mange tilfælde forholder det sig sådan, at en aktiekurs bevæger sig i en trend. Hvis man kan spotte denne trend, og ikke mindst spotte et brud på en trend, kan man være heldig at lave en god handel.

Der er mange tekniske analyser og indikatorer, og det kan være uoverskueligt at sætte sig ind i dem alle på én gang. Men det er en god ting at bruge tid på.

#3 – Følg med i realkurser

De fleste handelsplatforme viser aktiekurser med forsinkelse på alt mellem 15 minutter og 1 time. Dette er ikke særlig hensigtsmæssigt, når man er daytrader, da man gerne skal kunne reagere hurtigt på kurssvingninger.

Sørg derfor for at følge med i realkurserne. Det kan eksempelvis være gennem en gratis tjeneste som Yahoo Finance eller ved at købe dig til liveopdaterede kurser via din handelsplatform.

#4 – Hold dig opdateret i nyhederne

Ofte sker de største svingninger i kurs, når der er en katalysator. Dette kan være, at en virksomhed får godkendt sit produkt, at et samfund indfører strengere lovgivning eller lignende. Dette vil som regel blive berettet i nyhederne. Derfor er det også vigtigt, at man som daytrader følger med i disse.