Tre gode grunde til at begynde at investere

Sponsoreret indhold

Investerer du nogle af dine penge? Eller er du typen, der bruger rub og stub eller har dine penge til at stå på en bankkonto, der i bedste fald giver 0,05% i rente årligt, mens inflationen spiser løs af den?

Hvis ikke du allerede er begyndt at investere, gælder det om at komme i gang. Undlader du at investere, går du nemlig glip af mange økonomiske, men også personlige fordele.

Mangler du det sidste spark bagi for at komme i gang, kan du med fordel læse med her – her får du nemlig tre gode grunde til, hvorfor du bør begynde at investere.

Dine penge tjener flere penge til dig

Den første grund er også den primære grund. Når du investerer dine penge, tjener de flere penge til dig uden, at du behøver at røre en finger. Lækkert, ikke?

Nuvel, investering er selvfølgelig også forbundet med en vis risiko, men investerer du fornuftigt ved f.eks. at sprede dine investeringer, er risikoen lav sammenlignet med det afkast, du potentielt set opnår.

Historisk set har aktiemarkedet f.eks. givet et gennemsnitligt afkast på 7-8% årligt, og her er finanskriser, krak, krige og anden gift for aktiemarkederne vel at mærke også regnet med. Investerer du i aktier, kan du dermed – i gennemsnit – forvente et årligt afkast på 7-8%.

Det er nemt at lære at investere

Mange undlader at investere, fordi de tror, at det er svært. Det er en skam, for det er overhovedet ikke tilfældet. Alle kan komme i gang med at investere, og der findes masser af information både her på siden og andre steder på nettet, hvor du kan blive klogere på investering.

Og bare rolig – du behøver ikke at være investeringsekspert for at komme i gang. Du kan både online og i din murstensbank investere i aktier, obligationer, ejendomme og andre aktivklasser, der har din interesse. Det er bare med at komme i gang!

Selv små investeringer bliver til meget over tid

”Jeg kan kun spare nogle få hundrede kroner op til at investere for, så hvad skal det nytte?”

Denne sætning hører vi desværre ofte, men selv små investeringer bliver til mange penge over tid. Hvis du f.eks. sparer blot 250 kr. op om måneden, og investerer dem i aktier til et historisk afkast på 7,5%, vil du i løbet af 10 år have en aktieopsparing på 42.441 kr. Og gør du det 10 år mere – altså 20 år i alt – vil du samlet set have mere en 118.000 kr. på din aktieopsparing!

Til sammenligning vil du have blot 60.000 kr. efter 20 år, hvis du ikke investerede de 250 kr. – altså rundt regnet halvdelen af, hvad du vil opnå ved at investere.

Som du kan se, er der ingen grund til at undlade at investere. Tværtimod gælder det om at komme i gang snarest muligt – jo længere tid, du kan investere, jo større en aktieopsparing opnår du!