Teknisk investering og analyse for begyndere

Som nybegynder kan det virke uoverskueligt at komme i gang med teknisk investering og analyse. Der er rigtig mange begreber, du skal have styr på: RSI, moving average, death cross, candlestick charts og mange andre. Når du hører om de mange begreber første gang, kan det derfor virke som en finansiel jungle, der er noget nær umulig at komme igennem. I hvert fald, hvis du ikke griber det korrekt an.

Først teori, så praksis

Når det kommer til teknisk investering, er det vigtigt, at du har styr på de grundlæggende begreb og teorier, inden du kaster dig ud i at investere. Undlader du at lære teorien, vil der ganske enkelt ikke være tale om teknisk investering, men snarere gætværk.

Heldigvis er der masser af muligheder for at tilegne dig viden omkring teknisk investering. Her på hjemmesiden kan du blandt andet læse om forskellige begreber og teorier omkring teknisk analyse og investering generelt, og derudover har vi samlet en liste med de bedste bøger om teknisk analyse. Listen skal bestemt ikke ses som den hellige gral til, hvordan du tilegner dig viden omkring teknisk analyse, men bøgerne kan hver især hjælpe dig til at blive klogere indenfor forskellige områder.

Næste skridt – find en platform

Når du har styr på de grundlæggende begreber og teorier indenfor teknisk investering, er næste skridt at finde en platform. Her bør det påpeges, at du ikke behøver at mestre samtlige teorier og begreber til perfektion; der findes nemlig et par gode platforme, der giver dig mulighed for at prøve teorierne af i praksis på en demokonto, inden du begiver dig ud i teknisk investering for dine egne penge. Vi anbefaler de to tradingplatforme eToro og Plus500. Du kan læse mere om de to platforme her.

Det sidste skridt – investering for rigtige penge

Når du har foretaget tekniske investeringer på din demokonto i et stykke tid, vil du efterhånden føle dig hjemme i både teknisk investering og analyse, men også på selve platformen. Nu er det tid til at tage det sidste skridt – at begynde at investere for dine egne penge.

Her anbefaler vi, at du starter med at investere et mindre beløb, som du har råd til at miste. Viser det sig, at dine teorier ikke holder i praksis, vil dit tab dermed være begrænset. Du kan så vende tilbage til din demokonto og finpudse din strategi, inden du igen begynder at investere for egne penge.