Sparetips – sådan får du flere penge at investere for

Når du sparer op som privat investor, er det en god idé at investere så mange penge som muligt i forskellige aktiver såsom aktier, obligationer, valuta osv. Jo flere penge, du kan ligge til side til investeringer i dag, jo større en opsparing kan du på sigt skabe dig. Simpel logik, som alle kan forstå.

Når det kommer til at investere, kan det imidlertid være svært at finde midler til at investere for. Når først du har lagt en del af dit månedlige rådighedsbeløb til side, hvad er der så ellers at komme efter?

En hel del, faktisk! I denne artikel viser vi dig, hvordan du kan få flere penge at investere for ved blot at kigge efter besparelser i din privatøkonomi.

Tjek dine forsikringer igennem

Det er en god idé at tjekke dine forsikringer igennem mindst én gang årligt. Her bør du sammenligne dine nuværende forsikringer med dit aktuelle behov, og samtidig også sammenligne med priser hos andre forsikringsselskaber. Prøv evt. at indhente forskellige tilbud – du vil blive overrasket over hvor mange penge, du kan spare ved at vælge billige forsikringer frem for de forsikringer, du allerede har i dag. Og besparelsen? Den kan du passende investere i din opsparing.

Hvad med dine lån?

Forsikringerne er blot toppen af isbjerget. Hvorfor ikke gå dine udgifter til banken igennem, nu du er i gang? Også her kan der være mange penge at spare, og det gælder især, hvis du har udgifter til forskellige lån. Ofte vil du kunne opnå store besparelser ved at lægge dine lån sammen. Har du f.eks. et forbrugslån og samtidig friværdi i din bolig, er det helt oplagt at indfri forbrugslånet ved at flytte lånet over i din bolig. Det beløb, du sparer i renteudgifter, kan du passende overføre til din investeringsopsparing i stedet.

Abonnementer

Et andet område, hvor der for alvor kan være penge at spare, er dine abonnementer. Tænk engang over hvor mange abonnementer, du har… TV, internet, telefon osv. Tag dit TV-abonnement som eksempel. Måske har du den store pakke i dag, men ser reelt ikke så meget TV. Skifter du til en streamingtjeneste – eller måske endda et mobilabonnement, hvor streaming er inkluderet – kan du hurtigt spare flere tusinde kroner om året på blot TV. Og når først du har kigget dine øvrige abonnementer igennem, vil du med stor sandsynlighed opdage, at TV-abonnementet langt fra er det eneste abonnement, der er penge at spare på!

Start med kontooversigten

Ovenstående er blot tre af mange eksempler på, hvordan du kan spare penge, som du kan investere i din opsparing i stedet. Når du skal identificere mulige besparelser, er din kontooversigt et godt sted at starte. Her kan du nemt danne dig et overblik over dine samlede udgifter – og dermed finde oplagte besparelser, som du så kan kanalisere over i din opsparing i stedet.

Frem med kontooversigten – og god jagt!