Så let er det at skifte bank
Sponsoreret indhold
Hvis du har et ønske om at skifte bank, skal du overveje og definere dine egne krav og behov. På den måde ved du, hvad du skal holde øje med, når du undersøger markedet. Derfor er der en række overvejelser, der er værd at foretage, inden du begynder på dette:
- Har du eksisterende lån eller andre kreditydelser?
- Får du hjælp til dine investeringer?
- Hvilke slags konti har du brug for?
- Har du brug for fysisk rådgivning nær dig?
Når du har udset dig en given bank, er det vigtigt, at du danner dig et indtryk af den. Se nærmere på både priser og vilkår, så du kan vurdere om de er rimelige. Desuden bør du også undersøge, hvorvidt banken har de tjenesteydelser, som du har brug for.
Indhent flere tilbud og forhandl med banken
Det er en god idé at indhente tilbud fra to til tre banker, inden du skifter. Når dine personlige tilbud ligger klar, skal du sammenligne dem med hinanden på kryds og tværs. Derved kan du sikre, at du får den bedste aftale i hus.
Dernæst skal du arrangere et møde med din nye bank, hvor du skal forhandle om priser og vilkår i din aftale. Omvendt kan du også bruge tilbud fra andre banker til at forhandle i din nuværende bank. Dette vil potentielt kunne give dig en aftale med forbedrede priser og vilkår.
Banken står for at flytte konti og andet
Beslutter du dig for at skifte bank, er det den nye bank, der står for flyttearbejdet. Det er svært at sige, hvor lang tid det tager, inden du er helt på plads i den nye bank. Som udgangspunkt tager det maksimalt 14 arbejdsdage, medmindre du er en meget kompleks bankkunde.
Har du betalinger i Betalingsservice, er det muligt at flytte disse med over til den nye bank. Husk dog, at disse aftaler ikke bør flyttes, før alle månedens regninger er betalt. Flyttes aftaler før tid, risikerer du, at de ikke bliver gennemført, og dine regninger derfor ikke bliver betalt.
Hvis du har faste aftaler tilknyttet dit betalingskort, skal du selv huske at opdatere disse, når du modtager dit nye betalingskort. Det har banken ikke mulighed for at gøre for dig.
Som udgangspunkt er det gratis at skifte bank, men du kan dog blive opkrævet visse gebyrer fra din gamle bank ifm. afvikling af lån m.v. Desuden er det heller ikke uhørt, at du skal betale for at oprette kassekredit, lån osv. hos den nye bank. Det varierer dog fra bank til bank, hvorvidt du skal det.