Køb dine flybilletter med kryptovaluta

Midt i den store coronakrise er der kommet en spændende nyhed fra et børsnoteret selskab, der om nogen risikerer at blive ramt på kistebunden af coronavirussen. Nyheden går på, at du snart kan købe dine flybilletter med kryptovaluta hos flyselskabet. Med andre ord kan du dermed slippe for at svinge kreditkortet og i stedet betale med Bitcoins, Ripple eller en anden kryptovaluta.

”Kryptovaluta er fremtiden”

Nyheden kommer fra det norske lavprisflyselskab Norwegian, og er bragt af den norske avis Dagens Näringsliv. Her udtaler Stig Kjos-Mathisen, CEO for kryptovalutabørsen Norwegian Block Exchange (NBX), at man nu er færdige med at udvikle den teknologi, der skal gøre det muligt at købe flybilletter for kryptovaluta.

Og netop Stig Kjos-Mathisen er ikke nogen hr-hvem-som-helst. Kjos-Mathisens svigerfar er ingen ringere end Bjørn Kjos, der er stifter og tidligere koncernchef hos Norwegian. Og Bjørn Kjos har ikke lagt skjul på, at han tror på kryptovaluta i fremtiden, og at kryptovaluta vil være oplagt for et selskab som Norwegian.

Så sent som i august sidste år er Bjørn Kjos bl.a. citeret af det norske finansmedie E24 for at sige, at ”kryptovaluta og blockchainteknologi er fremtiden”, og at ”det kommer man ikke udenom”. Der hersker derfor næppe nogen tvivl om, at ambitionerne omkring kryptovaluta som betalingsmiddel i den grad er til at få øje på hos det norske flyselskab.

Stadig flere ubekendte faktorer

Det er spændende nyt, at Norwegian nu tilsyneladende tager kryptovaluta i brug som mulig betalingsform, når der sælges flybilletter – ikke mindst, fordi Norwegian har mange afgange til og fra Danmark.

Der er imidlertid stadig flere ubekendte faktorer, der savnes svar på. Først og fremmest nævner hverken Stig Kjos-Mathisen eller Bjørn Kjos nogen tidshorisont. Vi ved derfor reelt set ikke, hvornår vi kan forvente at kunne betale flybilletter ved hjælp af kryptovaluta hos Norwegian.

En anden mindst lige så iøjefaldende ubekendt faktor er, at der heller ikke bliver nævnt noget om hvilke kryptovalutaer, det bliver muligt at betale med. Med stor sandsynlighed bliver Bitcoin en af de tilgængelige kryptovalutaer, men hvad med Ripple, Ethereum, Litecoin og alle de andre?

Samlet set efterlades vi altså stadigt med en række ubesvarede spørgsmål. Det bliver derfor spændende at se, hvilken vej Norwegian vælger, når først der bliver åbnet op for betaling med kryptovaluta. Noget kunne dog tyde på, at det kommer til at ske i 2020, og i så fald bliver spændingen formentligt udløst inden længe.