Invester i kryptovaluta med CFD’er

Sponsoreret indhold

Hvis du kender lidt til investering i kryptovaluta, ved du sikkert allerede, at det kræver en såkaldt ”wallet” for at kunne investere i kryptovaluta på almindelig vis – det vil sige at investere i kryptovaluta, hvor du rent faktisk ejer det underliggende aktiv.

Udfordringen ved at investere på denne måde er, at det kan være lidt besværligt at få oprettet denne wallet. I nogle tilfælde kræves der desuden også en valutakonto i en anden valuta end kroner, hvilket blot gør registreringen mere besværlig.

Der findes imidlertid en lettere løsning – og den hedder CFD.

Hvad er en CFD?

En CFD (Contract For Difference) er en kontrakt, der gør det muligt for dig at investere i et aktiv uden, at du behøver at eje aktivet. Du handler med andre ord ikke selve aktivet, men en kontrakt, der repræsenterer aktivet.

Lad os tage et eksempel.

Du har en formodning om, at kursen på bitcoin vil stige. Du ønsker derfor at investere i bitcoins. Investerer du i bitcoins på traditionel vis, handles og overføres de til den føromtalte wallet, som du er nødt til at oprette forud for investeringen.

Alternative kan du investere i en CFD. Når du investerer i CFD’er, oprettes der ikke nogen wallet, og der overføres dermed heller ikke nogen bitcoins. Faktisk handles der overhovedet ikke bitcoins!

I stedet skal en CFD ses som en form for finansielt væddemål, hvor du indgår en kontrakt med en modpart; oftest i form af en mægler. Mener du, at bitcoins stiger, indgår du dermed kontrakten – eller det finansielle væddemål – med en modpart, der tror at kursen på bitcoin falder.

Hvilke fordele er der ved at investere i kryptovaluta med CFD’er?

Den primære fordel ved at vælge CFD’er, når du skal investere i kryptovaluta er selvfølgelig, at du undgår at skulle oprette wallet og en eventuel valutakonto. I stedet kan du blot oprette dig som bruger hos en mægler som Plus500, så er du klar til at investere i kryptovaluta med det samme.

En anden og nok så vigtig fordel er, af CFD’er giver dig mulighed for at shorte – altså at vædde på, at en given kryptovaluta falder. Du kan ved hjælp af CFD’er dermed både opnå gevinst når kursen stiger, men også når kursen falder.

Endelig er det også værd at nævne, at du med CFD’er kan geare din investering således, at du kan opnå en større fortjeneste (men også risiko) ved din investering i kryptovaluta. Overvejer du at investere i kryptovaluta, er CFD dermed en oplagt mulighed for at komme i gang.