En alternativ investering: Lav og sælg hjemmeside

Investeringsverdenen kan være kompleks. Ikke nok med, at de forskellige aktivklasser kan være komplekse i sig selv – mængden af aktivklasser er bestemt også med til at gøre investering endnu mere kompleks.

Og netop aktivklasser er, hvad vi skal se nærmere på i denne artikel. For når vi taler om investering i bred forstand, forbinder vi det ofte med aktier, obligationer, forex, ejendomme og lignende aktivklasser.

Der findes dog også en lang række andre aktiver, som vi ikke umiddelbart forbinder med investering. Hvor ofte tænker du f.eks. på investering i hjemmesider, når du hører om investering?

Invester i hjemmesider

Det er de færreste, der tænker over det, men hjemmesider er i høj grad også et investeringsaktiv. Du kan altså tjene penge på enten at lave eller købe hjemmesider, og så sælge hjemmesiderne igen på et senere tidspunkt.

Årsagen til hjemmesiders værdi skal findes i den potentielle indtjening, en hjemmeside har. Oftest vil indtjeningen ske på én af to måder – enten via direkte salg i form af en webshop, eller alternativt via annoncesalg på hjemmesiden.

En hjemmeside kan derfor ses som et aktiv, eller ligefrem som en lille digital virksomhed, der selv skaber en omsætning og – forhåbentligt – et overskud.

Lav dine hjemmesider selv

En af udfordringerne ved at investere i danske hjemmesider er, at der ikke er ret mange til salg. I stedet for at vente på at købe hjemmesiderne, kan det derfor vise sig at give bedre værdi at skabe dem selv. Ved hjælp af platforme som WordPress eller Wix kan du for relativt små beløb lave en flot hjemmeside selv.

Værdien ligger dog ikke i selve hjemmesiden, men i den trafik og den omsætning, trafikken kan skabe. For at kunne omdanne din hjemmeside til en succesfuld investering, er du derfor også nødt til at kunne drive trafik til din hjemmeside.

Trafik og omsætning altafgørende

Kan du lave en hjemmeside, der har megen trafik, er du allerede langt. Herefter gælder det ”bare” om at konvertere denne trafik til omsætning. Det kan du f.eks. gøre ved forskellige typer af annoncering på siden, eller ved at sælge digitale eller fysiske ydelser.

Når din side så begynder at generere omsætning, vil dens pris begynde at stige i takt med, at omsætningen – forhåbentligt – gør det samme. Du kan så begynde at overveje at sælge hjemmesiden, og dermed hjemtage gevinsten på din investering. En investering, der – hvis du har lavet hjemmesiden selv – ofte er en begrænset økonomisk investering, men til gengæld en tidsmæssigt større investering.